Шановні студенти! Розуміємо, що зараз всі думки і прагнення українців спрямовані на якнайшвидшу перемогу України у цій війні і повернення до мирного життя.

Тому просимо вас пройти опитування аби університет більш конкретно володів інформацією щодо вашої життєвої ситуації в даний момент: чи є у вас можливість контактувати з альма-матер, чи є у вас бажання і можливість за вашим вибором дистанційно продовжувати освітній процес.

Для студентів випускових курсів:
• для студентів четвертого курсу бакалаврату (які побажають) надається можливість закінчити вчасно освітню програму, зокрема склавши кваліфікаційний іспит і отримати диплом;
• для студентів другого курсу магістратури завершити своє навчання та захистити магістерську роботу в дистанційному форматі.

Для студентів усіх інших курсів:
• для студентів інших курсів і програм (за їх бажанням) надається можливість дистанційно продовжити навчання за індивідуальними планами, або вибирати корисні для їх практичної діяльності дисципліни.

Викладачі в переважній більшості готові надавати вам всю можливу допомогу в освітньому процесі, однак всі чітко усвідомлюють реалії сьогодення і неприпустимість примусу у здобутті знань та повернення до повноцінного навчального процесу за будь-яку ціну.

Посилання на опитування ⬇⬇⬇

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc9o8qG_9lj5nms6cqZhmvyzISvBX8HxOkbmTxrTdknl9GqOA/viewform


Посилання

Платформа дистанційного навчання “Сікорський”

Студентська соціальна служба

КПІ стипендія

Міністерство освіти та науки України

Департамент міжнародного співробітництва КПІ


Академічна мобільність КПІ
📢 Порядок реалізації академічної мобільності в умовах дії правового режиму воєнного стану

▫️ Здобувачам вищої освіти КПІ:
• студенти та аспіранти КПІ на час воєнного стану можуть реалізовувати право на участь в академічній мобільності (навчання/стажування) за умови відповідності освітніх програм КПІ та іноземного ЗВО.
Звертаємо вашу увагу: згідно з чинним законодавством, чоловіки віком від 18 до 60 років не можуть перетинати кордон у даний час, навіть, за наявності довідки Ф-20 (про відстрочку)! За детальним роз‘ясненням щодо цього питання рекомендуємо звернутися до Державної прикордонної служби України.

• Якщо здобувач вищої освіти бажає бути переведеним до іноземного ЗВО, то переведення здійснюється за процедурами, передбаченими законодавством України та нормативними документами КПІ ім. Ігоря Сікорського, зокрема:
–– Наказом МОН України № 245 від 15.07.1996 року,
–– Положенням про організацію освітнього процесу в КПІ ім. Ігоря Сікорського та (https://document.kpi.ua/files/2020_7-124.pdf)
–– Положенням про відрахування, переривання навчання, поновлення і переведення здобувачів вищої освіти в КПІ ім. Ігоря Сікорського (https://osvita.kpi.ua/index.php/node/178).

• При цьому здобувач зобов’язаний повідомити представників факультету/ навчально-наукового інституту та відділ академічної мобільності про намір та/або факт переведення до іноземного ЗВО письмово та здійснити всі процедурні питання переведення за українськими нормативними актами за першої можливості (по завершенню війни). У разі неповернення на навчання до КПІІ ім. Ігоря Сікорського після закінчення дії правового режиму воєнного стану та неоформлення документів згідно чинних процедур, здобувач буде відрахований з КПІ ім. Ігоря Сікорського за невиконання індивідуального навчального плану.

• Здобувачі першого курсу всіх рівнів вищої освіти НЕ можуть бути переведені до іноземних ЗВО і мають право тільки на участь у програмі академічної мобільності.

▫️ Науково-педагогічим працівникам КПІ:
• НПП може проходити стажування або залучатись до організації освітнього процесу іноземного ЗВО у формі, яка встановлена в іноземному ЗВО відповідно до чинного законодавства на період дії воєнного стану в Україні.
• Звертаємо вашу увагу: НПП можуть брати участь в академічній мобільності, якщо їм не заборонено перетин державного кордону України (виїзд) відповідно до ст. 23 Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”.

▫️ Для реалізації права на участь в програмі академічної мобільності здобувачу/НПП потрібно:
• заповнити гугл-форму (https://t.me/kpimobility/602);
або
• повідомити про свої наміри у бот @kpimobilitybot (або @DNVR_team_bot).

Просимо вас уважно ознайомитися з Порядком (https://t.me/zv_kpi/956) та слідкувати за оновленням інформації на телеграм-каналі (https://t.me/kpimobility) відділу мобільності та інших офіційних медіа ресурсах КПІ ім. Ігоря Сікорського.

💭 Мобільність в телеграм (https://t.me/kpimobility ) | інстаграм (https://www.instagram.com/kpimobility/ ) | фейсбук (https://www.facebook.com/IgorSikorskyKPImobility) | на сайті (http://mobilnist.kpi.ua/).

ЧАТ ДЛЯ АБІТУРІЄНТІВ https://t.me/FMM_KPI