16 червня 2022 року на факультеті менеджменту та маркетингу Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбувся міжнародний круглий стіл на тему «Війна в Україні: наслідки для світової економіки».

Метою заходу було обговорення поточної ситуації та її наслідків для світового співтовариства, а також поглиблення співпраці між факультетом менеджменту та маркетингу Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» та зарубіжними університетами-партнерами в рамках діючих угод про взаєморозуміння та співпрацю.

В міжнародному круглому столі взяли участь 79 учасників з різних країн, зокрема Німеччини, Норвегії, Польщі, Чехії, Боснії та Герцеговини, Туреччини, США та України. З вітальними словами до учасників зустрічі виступили Марина Кравченко, декан ФММ, д.е.н., проф. та Кілліон Муньяма, проф. Старший радник Глобального порядку денного та багатосторонніх відносин European External Services Action (EEAS) у Брюсселі, обраний депутат Національного парламенту Польщі (2011-2021), основний доповідач і співголова Керівного комітету Африканського глобального бізнес-саміту в Берліні 2022 року.

Свої доповіді на круглому столі представили науковці з Варшавської школи економіки (Польща), Школи менеджменту Технічного університету Мюнхена (Німеччина), Університету Тракья (Туреччина), Центру досліджень Центральної та Східної Європи Університету Миколая Коперника в Торуні (Польща), Краківського економічного університету (Польща), Норвезького університету науки і техніки (Норвегія), Вищої школи бізнесу у Бидгощі (Польща), Технічного університету Острави (Чеська Республіка), Науково-дослідного центру промислових проблем розвитку НАН України (м. Харків) та Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

На круглому столі обговорювалась низка важливих питань в рамках загальної теми, які стосувались глобальної продовольчої та енергетичної безпеки, міграції та скорочення населення України, особливостей освітнього процесу в умовах війни, інструментів та заходів відбудови та відновлення країни, подальшого інноваційного та технологічного розвитку України та світу тощо.

За результатами заходу було досягнуто домовленості з учасниками продовжити обговорення цієї надважливої теми на наступній зустрічі.

ЧАТ ДЛЯ АБІТУРІЄНТІВ https://t.me/FMM_KPI